Kamers

Wij bieden een ruime één- of tweepersoonskamer aan met persoonlijke badkamer. Deze kunnen worden ingericht naar eigen smaak.

Elke kamer is voorzien van:

  • Een tafel, stoel, zetel, enz.

  • Een aangepast bed
  • Een nachtkastje
  • Een kast
  • Een beloproepsysteem
  • Elke badkamer beschikt over een wastafel en douche of ligbad.

Een minibar kan u bij ons huren. Op kamers met ophangsystemenen mogen enkel hieraan kaders opgehangen worden.

Wanneer uw kamer niet over een tv-toestel beschikt, kan u er zelf één meebrengen. Het toestel dient conform te zijn aan de actuele veiligheidsnormen voor WZC (moet beschikken over een DVB-C-tuner* MPEG 4). Indien u het wenst, kan u ook een tv-toestel huren.

Elke bewonerskamer beschikt over één aansluiting voor de telefoon. Indien u wenst dat er een telefoon aangesloten wordt dient u contact op te nemen met Belgacom en de aansluiting te regelen. Het toestel dient u mee te brengen. De kost van de telefoonlijn is persoonlijk en wordt op naam van de bewoner aangegaan.

Diefstalpreventie

Waardevolle spullen zoals juwelen en geld bewaart u best op een veilige plek (bijvoorbeeld in een kluis). In het woonzorgcentrum hebben de bewoners geen geld nodig, met uitzondering van de cafetaria. Het is dus niet nodig om in het WZC over grote sommen geld te beschikken. Het WZC is niet verantwoordelijk voor verlies en/of diefstal van persoonlijke goederen. Toch vragen we om bij verlies van goederen en/of vermoeden van diefstal dit zo snel mogelijk te melden. Zo kunnen we dit intern onderzoeken en nadien een oogje in het zeil houden.

* Een DVB-C-tuner is een digitale tuner voor kabeltelevisie. Helaas kan je aan de buitenzijde van je tv-toestel niet zien of die tuner in je televisie zit. Uiteraard beschikt zowat elke televisie over een coax-aansluiting voor de kabeldistributie, maar het is perfect mogelijk dat daar enkel een analoge tuner achter hangt.

Afdelingen

De Zwaluw heeft zijn afdelingen in 2014 herdoopt. Elke afdeling heeft een bloemennaam. De afdelingen zijn of worden ingericht ifv de kleur van de bloem. Op die manier kunnen bewoners en bezoekers duidelijk de afdeling terug vinden. De bewoners verblijven op een afdeling die het meest is afgestemd op hun zorgvraag. Bijvoorbeeld onze afdeling klaproos is een beveiligde afdeling waar personen met dementie, kunnen verblijven.

Namen afdelingen: Zonnebloem, Pioen, Klaproos, Orchidee, Vergeet-mij-nietje, Viool en Waterlelie