Werkgroepen

In het WZC De Zwaluw werken we rond enkele thema’s met werkgroepen. Deze bestaan uit medewerkers uit verschillende disciplines die even stilstaan en zich buigen over vragen rond hun thema. Op deze manier hopen we het welzijn binnen specifieke doelgroepen nog te verbeteren en een specialisatie te maken.

Palliatieve werkgroep

De werkgroep zorgt ervoor dat de visie verder vertaald wordt op de werkvloer, de omgeving meer om meer aangepast wordt, er kleine activiteiten of acties (vb spel rond vraagstukken rond eindeleven) specifiek naar hen gehouden wordt, …

Voedingsteam/Werkgroep diabetes

Het voedingsteam kijkt erop toe dat elke bewoner de juiste consistenties krijgt tijdens de maaltijden. In samenwerking met de keuken krijgt elke bewoner een aangepaste maaltijd, inclusief de nodige begeleiding indien noodzakelijk.
Onze werkgroep diabetes stemt het verblijf in al zijn facetten van onze diabeetbewoners af op hun behoeften. Ook bij hen kan zowel de bewoner als de familie terecht voor advies hieromtrent.

Werkgroep dementie

De werkgroep zorgt ervoor dat de visie verder vertaald wordt op de werkvloer, de omgeving meer om meer aangepast wordt, er kleine activiteiten of acties (vb poëzie namiddag voor personen met dementie en hun familie) specifiek naar hen gehouden wordt, …